Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST WEGENS CORONA: OPENDEURDAG LEIEMEERSEN

17 mei 2020van13:00 - 18:00

Het prachtige kanaallandschap tussen Oostkamp en Beernem (de “Vallei van de Zuidleie”) herbergt enkele natuurpareltjes van Europees belang. Eén van die bijzondere gebieden vormt het laagveenmoeras van de Leiemeersen, een ‘hotspot’ van biodiversiteit in de gemeente. Traditioneel gaan half mei de deuren van het (niet vrij toegankelijke) natuurgebied open voor het publiek. Onder begeleiding van een gids kun je dan voluit genieten van de uitzonderlijke bloemenpracht met o.a. vele duizenden wilde orchideeën. Een feest voor het oog! Meer dan 30 jaar reeds zet de vereniging Natuurpunt zich in om, in samenwerking met nv De Vlaamse Waterweg en diverse andere partners, de uitzonderlijke natuurwaarden in de Vallei van de Zuidleie te behouden en te ontwikkelen. De resultaten mogen gezien worden. Zo komen meer dan een vijfde van alle wilde plantensoorten in Vlaanderen in het gebied voor.  Voor diverse diersoorten is het één van de laatste leefgebieden. Het beschermen waard dus!

Plaats van afspraak : jaagpad langs het kanaal aan de brug van Moerbrugge (achterkant schooltje Moerbrugge, Patersonstraat 98).

– Er zijn vanaf 13u doorlopend geleide wandelingen in kleine groepjes. De laatste wandeling vertrekt om 17u. Deelname is gratis.

– Om 15u is er een begeleide kinderwandeling!

– Doorlopend verkoop van tuinkruiden en wilde planten om je tuin op te fleuren.

Bar, terras en springkasteel : Iets drinken en eten ten voordele van Natuurpunt, met zicht op het kanaal Gent-Brugge, meer moet dat niet zijn!

Share with:


Gegevens

Datum:
17 mei 2020
Tijd:
13:00 - 18:00