Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zaag-, kap en plantwerk in de Warandeputten

7 december 2019van09:30 - 17:00

Zaterdag 7 december 2019: werkdag in de Warandeputten (Oostkamp)

Door de verbreding van het spoor moest ons vlonderpad door het prachtige moerasbos langs de spoorweg jammer genoeg sneuvelen. Op de werkdag doen we voorbereidend werk voor de aanleg van een alternatief wandelpad rond de ‘Kleine Warandeputten’. We starten met het terugzetten van opslag van wilgen en elzen op de dijk tussen de plas van de Kleine Warandeputten en de spoorweg.

Op de werkdag kun je een onbekend stukje Warandeputten ontdekken. Na de werkdag kan het gekapte hout verdeeld worden onder de noeste werkers. ​

We planten zwarte els en rosse wilg aan de teen van het spoorwegtalud om de voet van het talud tegen erosie te beschermen. Dit gebeurt in afspraak met Tucrail. Plaatselijk moeten we door 50 cm water waden. Wie lieslaarzen heeft: graag meebrengen !

Afspraak: ter plaatse in de Kleine Warandeputten, bereikbaar via de Rivierstraat aan de brug over de Rivierbeek. Volg de rode pijlen op onderstaande luchtfoto.
Meebrengen: Laarzen zijn onmisbaar. Vergeet ook werkhandschoenen niet. Natuurpunt zorgt voor drank en versnaperingen; breng zelf eventueel lunch mee.
Meer info: NP Oostkamp 0476 50 50 11

Gegevens

Datum:
7 december 2019
Tijd:
09:30 - 17:00