Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opendeurdag en plantenbeurs in de Leiemeersen

17 mei 2015van10:00 - 17:00

2011-05-15 G12 10 2

Welkom op onze jaarlijkse opendeurdag en wilde plantenbeurs in de unieke Leiemeersen te Moerbrugge, Oostkamp.

Op het programma (van 10-17u):

  • Doorlopend geleide wandelingen in de Leiemeersen, uniek in Vlaanderen. Het natuurgebied is nu op zijn mooist. De bloemrijke schrale graslanden, met hun duizenden orchideeën, staan dan in bloei. Het is een unieke kans om het gebied te bezoeken, want omwille van de kwetsbaarheid is het anders niet vrij toegankelijk (tenzij op de jaarlijkse beheerdagen). De laatste wandeling start om 16u30.
  • Wilde tuinplanten-en kruidenbeurs: tover je tuin om in een ecologisch plantenparadijs. De natuur een handje helpen, begint in jouw tuin! Met het stukje natuur dat je meeneemt naar huis neemt, maak je van je tuin een leuke plek voor vogels, insecten en vooral vlinders. Maar dat is niet alles: de euro’s die je uitgeeft gaan rechtstreeks naar ons project “Vallei van de zuidleie”. Twee deskundige herboristen geven je bovendien advies en tips. En verder uiteraard: gezellige bar en terras, springkasteel, infostand Natuurpunt,…
Alle opbrensten ten voordele van ons project Vallei van de Zuidleie !  Met jouw steun kunnen we nog veel meer bereiken !

Meer info: Tijs Decuypere, 0494/226855,  tijs_decu@hotmail.com of  valleivandezuidleie@telenet.be

Voor de exacte locatie, klik hier. Er is parkeergelegenheid langs het kanaal (kant Moerbrugge en Patersonstraat) of kom met de fiets (vanaf Brugge 5 km heerlijk fietsen langs het kanaal). (Opgelet: de Patersonstraat is enkele richting geworden!)

Share with:


Gegevens

Datum:
17 mei 2015
Tijd:
10:00 - 17:00