Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkdag in de Warandeputten te Moerbrugge

11 maart 2017van09:30 - 17:00

Een voorjaarswerkdag in de Warandeputten is een jaarlijkse klassieker waar je bij wil zijn. We starten in de voormiddag bij de broedwand van de mascotte van het gebied, de IJsvogel. Daarna zijn er nog een aantal kleinere klussen, zoals verwijderen van een omgewaaide wilg op de prikkeldraadafsluiting en verwijderen van wilgen- en bramenopslag.
In de namiddag werken we in ons nieuw perceel aan de overkant van de spoorweg. Zeer originieel noemen we het Warandeputten-Zuid. We bekijken de afgravingswerken die aan de gang zijn, doen aanplantingen en ruimen afval op.

Als het zonnetje van de partij is, wordt het ongetwijfeld genieten van pronkende wilgenkatjes, ijsvogels met lentekriebels, baltsende buizerden, zoemende graafbijen, gezellig gezelschap…

Afspraak:
9u30: ter plaatse aan de kijkhut bij de IJsvogelbroedwand. Parkeergelegenheid langs de Westdijk aan Moerbruggebrug langs het kanaal Gent-Brugge); later op de voormiddag vind je ons mogelijk elders in het gebied. Als je ons niet vindt, bel onderstaand nummer
13u30: ter plaatse in ons nieuw perceel ten zuiden van de spoorweg (zie luchtfoto hieronder) met om 14u een werfbezoek aan de lopende natuurontwikkelingswerken. Er is parkeergelegenheid bij de inkom van het gebied (oranje pijl).
Meebrengen: werkhandschoenen en laarzen. Natuurpunt zorgt voor drank en versnaperingen; breng zelf eventueel lunch mee.
Meer info: NP Oostkamp 0476 50 50 11

Share with:


Gegevens

Datum:
11 maart 2017
Tijd:
09:30 - 17:00