04/09/2009: Vallei van de Zuidleie blikvanger van nieuwe toeristische brochure gemeente Oostkamp

Op 4 september 2009 werd de nieuwe toeristische brochure van de gemeente Oostkamp voorgesteld.  Voor de voorpagina werd gekozen voor een typisch landschapsbeeld van de Vallei van de Zuidleie: het kanaal met zijn dominante populierenrijen.  Natuurpunt werkte ook mee aan teksten in de brochure over ons natuurgebied.

Natuurpunt is verheugd met de erkenning die we via deze nieuwe brochure krijgen voor ons jarenlange volgehouden werk.  Ook met de intentie van de gemeente Oostkamp om zich toeristisch te profileren als een “groene gemeente” met talrijke recreatieve troeven, waaronder de Vallei van de Zuidleie. We kijken er naar uit om met de gemeente te bekijken hoe de samenwerking op dit vlak nog verder kan worden uitgebouwd.

Tijdens de kanaalhappening van 17 mei 2009 (zie deze link) sprak de burgemeester van Oostkamp zich reeds resoluut uit om het waardevolle kanaallandschap tussen Steenbrugge en Beernem maximaal te respecteren en niet te opteren voor bijkomende kanaalverbredingen.

De nieuwe toeristische brochure van de gemeente Oostkamp kan gratis worden verkregen bij de gemeente of gedownload worden van de gemeentelijke website: http://www.oostkamp.be/downloads/archive/8f214609-fa5f-4861-b6bc-168876b17bdf.pdf.

toeristische_brochure_Oostkamp_001

Share with: