Zeg het met video

Omdat filmpjes soms meer zeggen dan woorden of foto’s…

LEIEMEERSEN

De hooidagen in de Leiemeersen zijn een begrip. In juli en september steken de vrijwilligers van Natuurpunt de handen uit de mouwen om de orchideeëngraslanden te maaien en het maaisel af te voeren. Zonder maaibeheer zouden de graslanden snel verruigen en uiteindelijk bos worden. Jouw hulp is bijzonder welkom! Op de hooidagen gaat het er gezellig aan toe; klein en groot dragen hun steentje bij. En we verwennen de inwendige mens! Misschien ook iets voor jou? Kijk naar activiteiten voor meer info.

“Chinese vrijwilligers” (letterlijk) in het natuurbeheer.
De voorbije jaren komen regelmatig Chinese studenten een handje toesteken bij natuurbeheerswerken. Misschien ben je benieuwd wat zij van onze activiteiten denken? Als je Chinees of Engels kent, kan je het hieronder bekijken.

WARANDEPUTTEN

Onderhoud van de oeverzwaluw- en ijsvogelwand in de Warandeputten door de vrijwilligers van Natuurpunt.
In de Warandeputten is een wand voor oeverzwaluwen en ijsvogels aangelegd. Beide vogelsoorten graven in de lemig-zandige wand hun broedholte uit. Jaarlijks moet de wand in de maand maart loodrecht afgestoken worden. Jouw hulp is welkom! Voel je je geroepen, kijk dan hier voor meer info.

NATUURPUNT OOSTKAMP IN ACTIE

Op 26 maart 2010 ondertekenden de gemeente Oostkamp en Natuurpunt Oostkamp een ‘charter biodiversiteit’ om binnen de gemeente acties te ondernemen om de achteruitgang van de biodiversiteit een halt toe te roepen. Tijdens de plechtigheid werden toespraken gehouden door burgemeester Luc Vanparys, Natuurpunt-voorzitter Robert De Clercq, Schepen voor Milieu Els Roelof en Gedeputeerde Guido Decorte. De filmpjes van deze toespraken zijn te zien na deze link.

Share with: